Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Avance1mardi
Publicité
Archives
12 décembre 2005

Verslag les 8 dinsdag 6 december

I           We hebben tekst 2 van Hoofdstuk 11 gelezen. Daarna hebben jullie de vragen van oefening B17 en B18 uit het werkboek beantwoord. Vervolgens hebben we het vocabulaire besproken en het kader over ofschoon en terwijl. Ter afronding hebben we kort gediscussieerd over de beslissing van de Paus.

Het meervoud van moskee = moskeeën

II          Aangezien niet iedereen het huiswerk gemaakt had hebben we alleen oefening 18 uit Beter Nederlands besproken. Om niet te lang bezig te zijn met het bespreken van het huiswerk en te voorkomen dat jullie inslaap vallen (grapje) stel ik voor dat jullie de rest van de oefeningen op een blaadje inleveren.

III          Vervolgens hebben we geluisterd naar tekst C3 p.121 over toneelvereniging Vondel. Volgende week zullen we het iets uitgebreider hebben over het Nederlandse toneel in de 17e eeuw.

Let op! De dominee = le pasteur en de pastoor = le curé

IV        Tot slot hebben we een tekst gelezen over de geschiedenis van Sinterklaas en Zwarte Piet en een korte discussie gevoerd naar aanleiding van de stelling: Sinterklaas discrimineert. Ik neem volgende week het artikel uit de Figaro voor jullie mee.

Huiswerk voor dinsdag 13 december:

·               Maken werkboek B21 p. 177, B23 = schrijfopdracht inleveren op los blaadje, C34 p. 180

·               Lezen Beter Nederlands II hoofdstuk 3 en maken oefening 1 tot en met 4

Administratieve mededelingen:

·               Dinsdag 3 januari is de Alliance Française gesloten. Deze les zal 24 januari ingehaald worden

·               De inschrijvingen voor de nieuwe cursus vinden plaats van 30 januari tot 3 februari de lessen beginnen in de week van 20 februari

Tot dinsdag!

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité